Το ανθρώπινο δυναμικό του ΙΝΕΠΥ αποτελείται από το διοικητικό προσωπικό, τους επιστημονικούς υπεύθυνους συνεργάτες και το δίκτυο συνεργατών στα νοσοκομεία της χώρας.
Στο δίκτυο των συνεργατών συμμετέχουν νοσηλευτές αλλά και άλλες ειδικότητες που εργάζονται στο χώρο της Υγείας, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες άλλων επαγγελματικών πεδίων. Ο βασικός κορμός της εσωτερικής οργάνωσης του ΙΝΕΠΥ αποτελείται από τα διοικητικά τμήματα, τους τέσσερις ερευνητικούς τομείς, και τα συνεργαζόμενα με τους ερευνητικούς τομείς τμήματα.
Μάρθα Κελέση – Ευριδίκη Καμπά
Τομεάρχης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Μάρθα Κελέση – Ευριδίκη Καμπά
Ιωάννης Καλεμικεράκης
Τομεάρχης Νοσηλευτικής Επιστήμης
Ιωάννης Καλεμικεράκης
Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας από το 2009 έως σήμερα, με διδασκόμενα εργαστηριακά μαθήματα, Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη, Βασική Νοσηλευτική και Κοινοτική Νοσηλευτική. Μέχρι το 2009, εργάστηκε για 23 έτη σε ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ τα 3 τελευταία έτη διετέλεσε προϊστάμενος χειρουργείου του ΕΑΝΠ Μεταξά, μετά από κρίση.
Τέσσερεις δημοσιεύσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών, εκ των οποίων η 1 αυτοδύναμη, σε ξενόγλωσσα περιοδικά με δείκτη απήχησης (Impact Factor, JSR), οι οποίες έχουν λάβει 12 ετεροαναφορές. Τρείς δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών εκ των οποίων οι 2 αυτοδύναμες. Πέντε δημοσιεύσεις σε supplement ξενόγλωσσων περιοδικών με δείκτη απήχησης και 2 δημοσιεύσεις σε supplement ελληνικών περιοδικών με σύστημα κριτών. Πέντε κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Περισσότερες από 25 δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών συνεδρίων με σύστημα κριτών και περισσότερες από 10 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών την τελευταία πενταετία.
Έχει συμμετάσχει σε εθνικά ερευνητικά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας καθώς και σε διεθνή πολυκεντρικά ερευνητικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες ανάπτυξης ιατρονοσηλευτικής τεχνολογίας και υλικών.
Συνεργάζεται ως σύμβουλος εκπαίδευσης και εφαρμογών για περισσότερα από 20 έτη στο χώρο των εταιρειών ιατρονοσηλευτικής τεχνολογίας και υλικών. Συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, στην οποία διετέλεσε μέλος του ΔΣ, στην υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης τόσο στην Ελλάδα σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όσο και στην Κύπρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick. Συνεργάζεται με την Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία της οποίας αποτελεί μέλος του ΔΣ, στην οργάνωση και υλοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με τον ΕΣΝΕ του οποίου αποτελεί αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, στην οργάνωση και υλοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δημοσιεύσεις 19 μονογραφιών και επιμελειών βιβλίων και τευχών επιστημονικών περιοδικών, 70 άρθρων σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους στα αγγλικά και τα ελληνικά, σχετικά με ζητήματα πολιτικής και συστημάτων υγείας, ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής, συγκριτικής ανάλυσης για το κράτος πρόνοιας και φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ έχει μεταφράσει και δύο βιβλία.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με ερευνητικά κέντρα και φορείς όπως το Κέντρο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση Διοίκησης Υγείας (European Health Management Association), το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Συστήματα Υγείας (European Observatory on Health Care Systems) και το Κέντρο για την Κοινωνία των Πολιτών (Centre for Civil Society) της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics).
Έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας για θέματα πολιτικής υγείας με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) και το Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO/EURO).
Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας. Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, 19 κεφαλαία σε ελληνικούς και διεθνείς συλλογικούς τόμους, ένα βιβλίο και μία επιστημονική επιμέλεια βιβλίου. Τα αντικείμενα αφορούν την Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, την Πολιτική Υγείας καθώς και την Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας & Οικονομικών της Υγείας.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα (διεθνή και ελληνικά) ήταν ως Επιστημονικά Υπεύθυνη είτε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Έχει συνεργαστεί με πλήθος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών φορέων όπως τον ΟΟΣΑ, το European Observatory on Health Care Systems, το London School of Economics, το Eurofound (a European Union Agency) κτλ. Από το 2006 είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, όσον αφορά στα θέματα υγείας.