Κοινωνική δράση με το Σύλλογο «Παναγία των πάντων Χαρά»

Στις 28/2/2016 στο αρχονταρίκι της Ιεράς Σκητής Αγίου Τιμοθέου,ο σύλλογος «Παναγία των πάντων Χαρά», με την ευλογία του γέροντά μας πατρός Χρυσοστόμου, προσέφερε στα μέλη του και όποιον άλλον επιθυμούσε, μια σειρά προληπτικών εξετάσεων. Η εθελοντική αυτή δράση οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών& Πολιτικής της Υγείας (ΙΝΕΠΥ, www.inepy.gr).

Στη διάρκεια της δράσης, αρκετοί παρευρισκόμενοι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και μέτρηση σακχάρου. Η διάγνωση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος γίνονταν επιτόπου με τη βοήθεια συνεργαζόμενων ιατρών της ομάδας Cardioexpress, καθώς υπήρχε η δυνατότητα διαδικτυακής ανταλλαγής δεδομένων. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης και συμβουλών με στόχο την πρόληψη των κινδύνων από την καρδιαγγειακή νόσο, τη συχνότερη νόσο της εποχής μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές – μέλη της ΙΝΕΠΥ για αυτή την προσφορά, και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το κοινωνικό τους έργο.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα με την ιδιότητα του ιατρού, να επισημάνω την τεράστια αξία της πρόληψης, η οποία συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας. Χρειάζεται όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, με απλές εξετάσεις διάρκειας λίγων λεπτών να ελέγχουμε το επίπεδο της υγείας μας, του πολυτιμότερου αγαθού.
Νίκος Πισταμαλζιάν
Πρόεδρος του Συλλόγου
Παθολόγος – Ογκολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ