Το ΙΝΕΠΥ στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου

Παραμένοντας συνεπής στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό για προσφορά και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε θέματα καρδιαγγειακών παθήσεων μέσω καινοτόμων κοινωνικών δράσεων, βρεθήκαμε αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου.

Μια ολοκληρωμένη επιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας του Ινστιτούτου Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.), σε συνεργασία με την Ενορία της Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου βρέθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου που βρίσκεται έναντι του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας όπου και πραγματοποίησε μια ακόμα κοινωνική δράση. Η δράση έφερε τον τίτλο «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων με δωρεάν ηλεκτροκαρδιογράφημα και έμμεση διάγνωση στους κατοίκους της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου» και αποτελεί μέρους του ευρύτερου κύκλου κοινωνικών δράσεων που πραγματοποιεί το ΙΝΕΠΥ σε όλη την Αττική.

Η προσέλευση των κατοίκων υπήρξε για ακόμα μια φορά συγκινητική και πολλοί ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να κάνουν τις εξετάσεις και να δεχτούν τις συμβουλές της επιστημονικής ομάδας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν, εντελώς δωρεάν, σε μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, μέτρηση του επιπέδου άγχους, κατάθλιψης και στρες. Ειδικά για τα τρία τελευταία δόθηκαν συμβουλές και έγιναν παραπομπές σε εξειδικευμένους επιστήμονες ψυχικής υγείας.

Η παραπάνω κοινωνική δράση έγινε πραγματικότητα με την εθελοντική συμμετοχή έμπειρων Νοσηλευτών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας καθώς και με την ευγενική προσφορά της Cardioexpress με την δωρεάν παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής, (ηλεκτροκαρδιογράφημα), της Athens Ambulance και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής.

 

Με εκτίμηση,

Το Ανθρώπινο Δυναμικό του ΙΝΕΠΥ

[/vc_column_text] [mc_small_slider id=”small_slider” images=”3103,3111,3110,3108,3107,3106,3101,3094,3096,3112,3097,3104,3099,3109,3105,3102,3100,3095,3098″ lightbox_icon_color=”blue_light” features_images_loop=”1″ autoplay=”1″ pause_on_hover=”1″ scroll=”1″ effect=”scroll” easing=”easeinoutquint” duration=”750″ top_margin=”page_margin_top_section” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ